Blog: Fort van Breendonk 04-12-2021

Breendonk, 04 12 2021.Wat, Waar, Wanneer, Wie, Waarom, kan je allemaal vinden op Wikipedia.

Maar wat het met een mens doet, wanneer je dit ziet, staat er niet bij. Het was stil in de auto toen we naar huis reden. ’s Nachts heb ik er van gedroomd, een echte nachtmerrie, mijn hersenvonken sloegen tilt.

Wat hebben die jonge mannen , die kerels ,die vaders, die zonen en dochters moeten ondergaan. Op één van die foto’s daar herkende ik als het ware mezelf 20 jaar oud en met een bebloede neus tegen die ruwe muur.

Is dit de prijs die zij hebben moeten betalen voor onze welvaart nu? Dan kan ik niet anders dan nederig en dankbaar zijn en die verworvenheden en waardes dan ook ten alle tijde verdedigen.

Als klein eerbetoon plaats ik hier enkele foto’s.

Reacties zijn gesloten.