Actie en Reactie spelregels

Beste Lookers

Zien en begrijpen geeft gebondenheid en moed om uit de comfortzone te komen.
Het begrip zien en begrijpen van foto’s : “Is het een getrouwe weergave, kunst of is het kunstig.”  Ieder kijkt er anders tegen aan en daarom willen we starten met een activiteit op onze website : “Actie en reactie”

Oscar is de spilfiguur en hij gaat proberen ervoor te zorgen dat het spel niet gaat verzanden.

Even wat uitleg van de spelregels.
Iedere foto heeft een emotie.  Deze emotie is afhankelijk van de stemming van de fotograaf maar ook van degene die de foto ziet.

Er verschijnt een foto(1) op de website.  Een volgende deelnemer wordt uitgenodigd om hierop te reageren met een eigen foto (2).
Hij/zij stuurt een mail met deze foto naar Oscar (zodat hij deze foto op de website kan plaatsen).

Daarna stuurt Oscar een mail naar degene die op deze laatste foto zal reageren weer met een foto. Deze foto (3)zou een weergave moeten zijn van zijn/haar reactie op foto (2).  Enzovoort. De deelnemerslijst wordt in willekeurige volgorde afgewerkt. Als iedereen aan de beurt is geweest wordt opnieuw deze deelnemerslijst gebruikt.

De tekst bij de foto geeft alleen de naam van de foto weer.  Hierdoor wordt het voor een andere interessant om te kijken en te raden wat er bedoeld wordt in de reactie.

Er wordt verwacht dat er in ieder weeknummer een foto geplaatst wordt, dus 52 foto’s per jaar. Bijvoorbeeld : als er in week 40 een foto is geplaatst, moet de volgende foto geplaatst zijn voor het einde van week 41.  Eerder mag ook, dan heeft de volgende meer tijd om te reageren.  
Komt het voor je slecht uit tijdens de week dat jij bent uitgekozen laat het binnen de week even weten aan Oscar zodat hij een tweede keuze kan maken en het spel niet stilvalt.
Als iemand zich later wil aansluiten kan dat natuurlijk altijd, hoe meer deelnemers hoe mooier en gevarieerder het wordt.

Niet alleen het gebruik van onze website wordt hierdoor gestimuleerd. Maar vooral hopen we op het einde een mooi resultaat en beeld te krijgen van een zekere gebondenheid en moed van de deelnemers. Regelmatig willen we hierover ook een forum organiseren zodat de deelnemers de gelegenheid krijgen om te vertellen over hun actie en reactie.

Geef je bevestiging voor deelname aan o.buswijller@gmail.com

Terug naar de foto’s

Reacties zijn gesloten.