Fotogroep LOOK.

Fotogroep Look (FG Look) : van verleden naar heden

In 1985 spelen enkele analoge fotografen met het idee een fotogroep op te richten om hun kennis van fotografie met anderen te delen.  Ondanks de niet onbelangrijke impact die de digitale (r)evolutie in de fotografie heeft teweeg gebracht, zijn sommige oprichters nog steeds lid van de groep.

Hun initiatief ontgroeide snel het embryonale !

FG Look vestigde zich in haar eerste clublokaal in het parochiehuis van Berendrecht maar dit werd al scheetsgewijs te klein. Er volgden omzwervingen in lokalen in diverse plaatselijke horecazaken die men snel vond maar ook snel terug verliet. Uiteindelijk werd een definitieve ruimte gevonden in het Kasteel Ravenhof te Stabroek. Er zit toch iets aristocratisch in de fotograaf ….
😊

De groep groeide rond verschillende disciplines en stijlen binnen de fotografie. Een variëteit aan interesses kenmerkte de groep. Dat is ook nu nog zo.  Er werd bescheiden geïnvesteerd in kwalitatief studiomateriaal. Voor elk wat wils dus, zolang het maar gezellig blijft. Het kasteel bewonen we tot op heden nog altijd.

Binnen onze groep gepassioneerde hobbyfotografen komen allerlei fotografiestijlen en -onderwerpen aan bod :  portret, model, macro, natuur, landschap en architectuur.

Elke maand wordt er een programma opgesteld waarbij zowel theorie als praktijk worden besproken.  Uitstappen en een jaarlijkse tentoonstelling zijn standaard.

Reacties zijn gesloten.